nieuws

Spar legt megaclaim neer bij winkelier

Horeca

SCHIEDAM – Spar-ondernemer Michel Velthove moet eind deze maand ruim honderdduizend euro terugbetalen aan Spar Holding. Alleen als hij per ommegaande zijn winkel heropend kan Velthove de inning van de schuld voorkomen.

Spar legt megaclaim neer bij winkelier

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Velthove sloot zijn zaak drie weken geleden omdat het pand volgens hem op instorten staat. Hij nam dit besluit toen hij zelf door de vloer zakte en vond dat hij de veiligheid van zijn klanten niet meer kon garanderen.

Spar Holding was het oneens met het besluit, dreigde eerst met een kort geding, maar wil nu de uitstaande schulden van de ondernemer per direct innen. ‘Er is beslag gelegd op al mijn rekeningen’, aldus een teneergeslagen Velthove. ‘Spar eist nu de schuld op, die ik anderhalf jaar geleden heb gemaakt toen ik dit filiaal startte. Ik word door de Spar gestraft, terwijl ik steun had verwacht.’

Reageer op dit artikel