nieuws

Speeltje Van der Most onveilig

Horeca

Het is nog altijd niet goed gesteld met de veiligheid van Speelstad Oranje, het overdekte speelparadijs in Drenthe van de spraakmakende horecaondernemer Hennie van der Most. Daardoor mogen er aanzienlijk minder mensen in het gebouw met een mogelijke omzetstrop als gevolg.

Speeltje Van der Most onveilig

Het niet optimaal kunnen garanderen van de veiligheid is vastgesteld door het gespecialiseerd bureau Stator BV uit Almere Stad. Stator vindt dat niet meer dan 3000 bezoekers en medewerkers in het gebouw mogen zijn. Speelstad mocht in eerste instantie maximaal 4500 bezoekers per dag ontvangen. Het rapport is inmiddels gepresenteerd in het gemeentehuis van Beilen.

Eerder concludeerde een inspectieteam van VROM dat het slecht was gesteld met de brandveiligheid van het overdekte speelparadijs in het plaatsje Oranje. Burgemeester Reinier ter Avest van Midden-Drenthe wilde de bevindingen van VROM niet klakkeloos overnemen en schakelde daarop Stator in. In de vrijwel dezelfde conclusie van Stator onderstreept het bureau de eerdere bevindingen uit het verontrustende rapport van VROM.

Reageer op dit artikel