nieuws

Spotprenten drukken hotelbezetting

Horeca

Hoteliers in de toeristencentra in Egypte hebben zwaar te lijden onder de cartoonrellen als gevolg van de spotprenten in een Deense krant. Vooral inwoners uit Noord-Europa laten het massaal afweten.

Spotprenten drukken hotelbezetting

Dat meldt het persbureau Inter Press Service. Hoteliers schatten dat het aantal toeristen uit Scandinavië en West-Europa met zo’n 25 procent is gedaald. De klap in Egypte komt hard aan omdat het land juist de laatste jaren enorm in opmars was als populaire reisbestemming. In 2004 bezochten meer dan 8 miljoen toeristen het Noord-Afrikaanse land.

‘De daling van het aantal Fransen, Duitsers, Italianen en Zwitsers is opmerkelijk. Onze inkomsten lijden er duidelijk onder’, aldus directeur Mohamed Fawzi van de Egyptische afdeling van de Franse hotelier Accor.

‘De cartoonkwestie heeft een negatieve impact op de toeristische industrie’, vult Mohamed Sakr aan. Sakr is hoofd van de faculteit Politiek en Economie aan de universiteit van Caïro en voormalig adviseur van het ministerie van Toerisme.

De Denen, Noren en Zweden zijn normaliter goed voor ruim 300.000 bezoekers. Dit jaar daalt dat aantal dramatisch. Egyptische touroperators hebben direct gereageerd op de Scandinavische terugval door hun pijlen te richten op Azië. Er wordt zelfs al gesproken over een ‘Aziatische invasie’ aan de Egyptische kuststrook.

Reageer op dit artikel