nieuws

Srilankaans megakabinet zoekt vergaderplaats

Horeca

Het nieuwe Srilankaanse megakabinet, 53 leden groot, heeft zijn eerste zitting moeten uitstellen omdat er geen geschikte vergaderplaats beschikbaar was voor zoveel ministers. President Mahinda Rajapakse beëdigde zondag het grootste kabinet uit de geschiedenis van het tropische eiland en benoemde ook nog eens 33 bewindslieden zonder kabinetsrang en negentien onderministers.

Srilankaans megakabinet zoekt vergaderplaats

De minister van Landbouw van het arme Aziatische land gaf woensdag in de krant Daily Mirror toe zich te schamen voor de omvang van de regering. ‘Zo’n groot aantal ministers is een belasting voor de economie’, aldus Maithripala Sirisena. De voormalige bondgenoot van de huidige regering, de marxistische JVP heeft gezegd dat het ‘jumbokabinet’ Sri Lanka (19,5 miljoen inwoners) tot het wereldwijde mikpunt van spot maakt.

Reageer op dit artikel