nieuws

Staking bij CêlaVíta van de baan

Horeca

WEZEP – De dreiging van acties bij aardappelverwerker CêlaVíta is voorbij. De bonden hebben na het stellen van een ultimatum alsnog een akkoord bereikt met de directie van het bedrijf over een nieuwe cao.

Staking bij CêlaVíta van de baan

Dat heeft vakbond CNV donderdag bekendgemaakt. Het ultimatum van de bonden zou vrijdag 13 april aflopen. ‘Zover is het gelukkig niet gekomen’, zegt CNV-bestuurder Jacqueline Kraan. ‘Uiteindelijk bleek de directie gisteravond toch bereid om te praten en konden we tot een akkoord komen.’

Eerste cao
In de tweejarige cao is afgesproken dat de huidige arbeidsvoorwaarden van het personeel worden vastgelegd. Dat is van belang, omdat het de eerste cao binnen het aardappelbedrijf is. Per 1 april van dit jaar kunnen de werknemers eveneens een loonsverhoging van 1,3 procent tegemoet zien. Dezelfde loonstijging wordt eveneens toegekend per 1 oktober 2007, 1 april 2008 en 1 oktober 2008.

Nieuwe arbeidskrachten
Grootste discussiepunt was de positie van nieuwe werknemers. ‘De directie wilde voor deze werknemers veel slechtere arbeidsvoorwaarden onvoeren. Gelukkig is dat allemaal van tafel’, aldus Kraan. Het akkoord wordt vrijdag 13 april aan de leden voorgelegd.

Reageer op dit artikel