nieuws

Staking dreigt bij Servex

Horeca

Treinreizigers moeten volgende week dinsdag vrezen voor hun versnapering op het station. De FNV Horecabond heeft werknemers bij onder andere Swirl’s, Wizzl, Burger King en Smullers opgeroepen om die dag enige tijd het werk neer te leggen. De vakbond stelt dat de beheerder van deze horecagelegenheden, NS-dochter Servex, niet bereid is te onderhandelen over een nieuwe cao.

Staking dreigt bij Servex

Dat heeft de FNV Horecabond donderdag gezegd. Eind vorige maand stelde de bond Servex een ultimatum, dat verschillende winkels en restaurants op NS-stations bezit of franchisehouder is. Het bedrijf is daar volgens de werknemersorganisatie niet op ingegaan.

Een woordvoerder van Servex is zeer verbaasd over de opstelling van de Horecabond. Volgens hem weet de FNV-bond dat er momenteel een gesprek gaande is met de ondernemingsraad over aanvullende afspraken voor de geldende cao. Het bedrijf is aangesloten bij Koninklijk Horeca Nederland en valt daarmee onder de cao die deze werkgeversorganisatie heeft gesloten met vakbond De Unie.

Reageer op dit artikel