nieuws

Starbucks opent winkel op Schiphol

Horeca

SCHIPHOL – De Amerikaanse koffieketen Starbucks opent eindelijk een voor het grote publiek toegankelijke vestiging in Nederland. De snelgroeiende horeca- en retailketen opent een vestiging achter de douane op Schiphol.

Starbucks opent winkel op Schiphol

De zaak is daardoor alleen bereikbaar voor mensen met een vliegticket. De nieuwe Starbucks wordt geëxploiteerd door horeca- en retailorganisatie HMSHost en gaat komende zomer open. HMSHost runt meerdere eet- en drinkformules op Schiphol.

Over de komst van Starbucks deden lange tijd tal van geruchten de ronde. Starbucks hield zelf vaak de boot af en was uiterst summier in berichtgeving over de plannen in ons land. Ook nu is de Amerikaanse koffiereus zuinig met informatie over eventueel meer vestigingen. ‘We zijn heel enthousiast over de mogelijkheden, maar doen verder geen mededelingen. We zitten nog in een onderzoekfase’, aldus woordvoerster Bovey op Elsevier.nl.

Starbucks-toeristen
Starbucks bezit in het Westelijk Havengebied in Amsterdam al geruime tijd een opslagplaats en branderij voor koffiebonen. Daarnaast heeft het een verkooppunt in het hoofdkantoor van Niké in Hilversum. Hier is de koffie van Starbucks alleen verkrijgbaar voor personeel van het sportmerk. Niké in Hilversum had afgelopen jaar de handen vol aan nieuwsgierige Starbucks-toeristen.

Reageer op dit artikel