Steeds meer Britten drinken zich dood

Het aantal Britten dat jaarlijks overlijdt als gevolg van overmatig alcoholgebruik, is in vier jaar tijd met bijna 20 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Britse bureau voor de statistiek heeft gepubliceerd, berichtte de BBC. De Britse regering wil de horecawetgeving versoepelen.

In 2004 stierven in Engeland en Wales 6544 mensen aan levercirrose of alcoholvergiftiging. In 2000 waren dat er nog 5525, een toename van 18,4 procent. In de Noord-Engelse regio Yorkshire en Humber steeg het aantal alcoholdoden zelfs met 46,5 procent.

De Britse regering staat op het punt de strenge horecawetgeving flink te versoepelen, zodat kroegen vanaf november langer open kunnen blijven. De Liberaal-Democraten, die de cijfers naar buiten hebben gebracht, maken zich daar zorgen over. ‘De regering moet er eerst achter zien te komen waarom mensen zich letterlijk dooddrinken’, aldus een liberale parlementariër.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.