nieuws

Steeds minder havencafés

Horeca

Het aantal échte havenkroegen in Rotterdam neemt af waardoor het steeds moeilijker is om de ‘Havenkroeg van het Jaar’ te benoemen. De Ballentent kwam daarom voor de tweede maal in aanmerking voor de titel.

Steeds minder havencafés

Het Slauerhoff Genootschap ter Instandhouding van Rotterdamse Havenkroegen heeft De Ballentent in Rotterdam voor de tweede maal gekozen tot havenkroeg van het jaar. De Ballentent kwam opnieuw in aanmerking voor de titel omdat dit café het beste en origineelste blijft, aldus het Slauerhoff Genootschap – een groep van voornamelijk maritiem journalisten die in 1996 speciaal voor dit doel werd samengebracht.

Verdwenen
Het gezelschap beraadt zich inmiddels over het voortbestaan van de competitie. Na drie jaar blijkt dat het aantal kroegen dat het predikaat ‘havenkroeg van het jaar’ verdient uitermate gering is in de grootste havenstad ter wereld. Geconstateerd wordt dat het aantal en de kwaliteit afneemt. Met de verhuizing van de haven richting Noordzee en de standaardisering in de internationale zee- en binnenvaart is ook de typische havenkroeg in Rotterdam zo goed als verdwenen. Eerdere winnaars van de Slauerhoff-trofee waren behalve De Ballentent (1997), Courzand (1998) en Vlag en Wimpel (1999).

Reageer op dit artikel