nieuws

Sterke winststijging Levi Strauss

Horeca

SAN FRANCISCO – De spijkerbroekenfabrikant Levi Strauss lijkt na een lange periode van problemen definitief de weg omhoog te hebben teruggevonden. Het Amerikaanse bedrijf boekte het afgelopen kwartaal fors meer winst dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Door een sterke vraag in eigen land werd ook een flink hogere omzet gerealiseerd, zo maakte Levi Strauss woensdag bekend.

Sterke winststijging Levi Strauss

De nettowinst in het eind februari beëindigde kwartaal kwam uit op 87 miljoen dollar, 61 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 7 procent naar 1 miljard dollar. De verbetering is volgens directeur John Anderson te danken aan een wereldwijd toegenomen vraag naar de kleding van het wereldberoemde merk. Maar het bedrijf profiteerde eveneens van belastingmeevallers.

Levi Strauss heeft een moeilijke periode achter de rug waarin het fors aan marktaandeel en omzet moest prijsgeven. Daaraan lijkt nu een einde te zijn gekomen. Het bedrijf maakt alweer een aantal kwartalen op rij winst. Op Wall Street wordt zelfs gespeculeerd op een spoedige terugkeer van Levi Strauss op de beurs, na een afwezigheid van ruim twintig jaar.

Reageer op dit artikel