nieuws

Sterrengala Michelin afgelast

Horeca

Het Sterren-Bib Gourmand-gala gaat dit jaar niet door. Dat heeft wijnimporteur L’Exception Cordier in Zoetermeer bekendgemaakt. Het sterrengala was geliefd bij koks en pers en werd jaarlijks een week na de uitreiking van de nieuwe rode gids van Michelin gehouden.

Sterrengala Michelin afgelast

De reden van de afgelasting is dat koks geen tijd hebben om in december naar een gala te komen. ‘Ze zijn dan veel te druk met hun restaurant. Over de jaarwisseling tillen heeft ook geen zin, omdat we dan maanden na de uitreiking van de nieuwe Michelingids zitten. Daarbij streven we ernaar om een weekje na de lancering van de gids het banket te houden. Het is voor ons jammer dat Michelin de lancering van de nieuwe gids heeft vervroegd’, aldus Diana van Etten van L’Exception.

Of het gala in de toekomst nog wordt gehouden, hangt af van Michelin. ‘Wanneer de gids eerder gids in november uitkomt, dan kunnen we het gala eind november plannen. Dat komt de koks beter uit. Hierover zullen we in gesprek gaan met Michelin’, aldus Van Etten. L’Exception organiseerde vijf jaar achtereen het gala.

Reageer op dit artikel