nieuws

Stoneleeks weer terug

Horeca

Niet helemaal nieuw, maar nog wel relatief onbekend: stoneleeks. Het gaat om een soort ui, die lijkt op een miniprei.

Groenteteler Gourmet uit Grootebroek omschrijft de stoneleeks als een stengelui. Het bedrijf levert sinds kort stoneleeks aan horecagrossiers. ‘Het is een mooi dun soort bosuitje, alleen duurder’, vertelt een medewerkster van de groenteafdeling van VEN uit Diemen. De prijs van stoneleeks ligt zo’n ƒ5,- hoger dan die van bosuitjes. Die prijs weerhoudt klanten ervan de stoneleeks aan te schaffen, meent ze. Bij ISPC in Breda is het product waarschijnlijk binnenkort verkrijgbaar, aldus een medewerker van de groenteafdeling. Hij kent het product al wel. ‘We hebben het een paar jaar geleden al eens gehad. Het werd toen goed verkocht.’

Reageer op dit artikel