nieuws

Strenge horecacontroles in vier regio’s

Horeca

De overheid gaat fraude in de horeca in Gelderland, Zuid-Limburg, de kop van Noord-Holland en de drie noordelijke provincies hard aanpakken. De komende maanden worden horecabedrijven gecontroleerd op uitkeringsfraude, illegale arbeid en ontduiking van belastingen en sociale premies.

Strenge horecacontroles in vier regio’s

Dat meldde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandagochtend. Bij soortgelijke acties werden vorig jaar in andere regio’s veel overtredingen geconstateerd, aldus het ministerie. De controles zijn een samenwerking van de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het UWV, de vreemdelingenpolitie en gemeenten.

Werknemers die zich niet kunnen identificeren, krijgen meteen een boete. Vorig jaar bleek een kwart van de bezochte horecabedrijven vreemdelingen in dienst te hebben zonder dat de werkgever een vergunning voor hen had.

Reageer op dit artikel