nieuws

Super de Boer groeit met 3,3 procent

Horeca

AMSTERDAM – De consumentenomzet van Super de Boer is in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,3 procent gestegen naar 468,8 miljoen euro. Het zijn de eerste kwartaalcijfers voor het uitgeklede Laurus.

Super de Boer groeit met 3,3 procent

De afgestoten formules Edah en Konmar waren in de eerste drie maanden van 2007 nog maar goed voor ieder 1,7 miljoen euro omzet, waardoor Laurus op een totaalomzet van 472,2 miljoen euro uitkwam. Een jaar eerder werd in het eerste kwartaal nog 808 miljoen euro omgezet.

Laurus toont zich tevreden over de ontwikkeling van de autonome omzet bij Super de Boer, die in het eerste kwartaal met 3,1 procent toenam. Een jaar eerder was dat nog 2,5 procent. Super de Boer beschikte in het eerste kwartaal nog over 358 winkels, tegen 365 vorig jaar. Dit aantal daalt de komende periode door verkoop nog verder.

Edah, Konmar bijna weg
In het eerste kwartaal zijn vrijwel alle franchisenemers van Edah elders onderdak gekomen, waardoor de rol van de supermarktketen binnen Laurus is uitgespeeld. Konmar werd al eerder vrijwel volledig afgestoten. Van beide formules heeft Laurus nu nog één winkel.

Reageer op dit artikel