nieuws

Superunie-directeur woest op Heineken

Horeca

BEESD – De uitspraak van de Europese Commissie over het kartel van bierbrouwers wekte een nieuwe aanval van Superunie op Heineken op. ‘U heeft nu eens uit Brussel kunnen horen hoe de vork in de steel zit. Ik vond dat al veel eerder dan zij’.

Superunie-directeur woest op Heineken

Dat zegt Superunie-directeur Frans Fredrix in Het Financieele Dagblad. De Superunie-voorman stelt dat de supermarktketens al veel langer vinden dat de bierbrouwers te hoge prijzen doorberekenen aan hun klanten.

Het conflict tussen Heineken en Superunie, dat werd ingeluid door de eis van Heineken dat de prijzen in de supermarkten omhoog moeten, werd in het voordeel van de bierbrouwer beslecht. Fredrix stelde eerder al ‘als inkoper nooit een tevreden mens te zijn’, terwijl Heineken naar buiten bracht dat ‘overeenstemming is bereikt over de manier waarop de voorgestelde prijsverhoging wordt doorgevoerd’.

Reageer op dit artikel