nieuws

Superunie knokt met Coca-Cola over Zero

Horeca

BEESD – Superunie heeft het conflict met Heineken nog maar net opgelost of het ligt alweer in de clinch met een andere A-merkfabrikant. Superunie heeft het grootst gelanceerde Coca-Cola Zero nog altijd niet in het assortiment vanwege een conflict over de inkoopprijs.

Superunie knokt met Coca-Cola over Zero

Dat meldt de website van Distrifood. Superunie-directeur Frans Fredrix stelt dat er ‘geen commercieel draagvlak’ is om Coca-Cola Zero op te nemen in het assortiment. ‘Blijkbaar is het niet interessant genoeg. Daar is een aantal redenen voor, zoals attractiviteit, winstgevendheid, en de noodzaak om het te hebben.’ Toch wil Fredrix niet van een boycot spreken. ‘Dat gaat te ver.’

De andere supermarktketens hebben Coca-Cola Zero wel opgenomen. Volgens de frisdrankgigant wordt het daar wel ‘zeer enthousiast’ ontvangen. Coca-Cola benadrukt dat de gesprekken met Superunie niet zijn afgebroken. ‘In de onderhandelingen gaat het over het hele pakket met alle randvoorwaarden’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel