nieuws

Surfen op grootste cruiseschip ter wereld

Horeca

Cruiseschepen bieden een steeds gevarieerder aanbod aan entertainment voor gasten. De jongste vinding is een compleet surfpark aan boord. Op het nieuwe cruiseschip Freedom of the Seas kunnen surfliefhebbers binnenkort aan boord hun hart ophalen.

Surfen op grootste cruiseschip ter wereld

In Finland wordt de Freedom of the Seas gebouwd, een enorm cruiseschip met alle nieuwste snufjes voor de verwende gast. Op het cruiseschip, met een capaciteit van 3600 passagiers , komt een compleet surfpark. Ruim 136.000 liter water per minuut zorgt voor grote zeegolven waar surfliefhebbers zich wanen in pakweg Hawaï.

De Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean International is opdrachtgever tot de bouw van het grootste cruiseschip ter wereld. Het schip is een flink stuk groter dan het in januari 2004 in de vaart genomen Queen Mary II. Vorig jaar deed de Queen Mary Rotterdam aan. De Freedom of de Seas wordt in mei 2006 in de vaart genomen.

De laatste jaren is een ware concurrentiestrijd ontstaan tussen cruiseschepen, met allerlei opvallende noviteiten als gevolg. Zo introduceerde de Voyager of the Seas in november 2004 de eerste schaatsbaan aan boord. Het schip was tevens voorzien van de eerste klimwand op ruim 60 meter boven zeespiegel. In juli 2005 presenteerde de verlengde Enchantment of the Seas de eerste bungytrampoline op zee.

Vanaf mei volgend jaar vaart de Freedom of the Seas wekelijks vanuit Miami naar het Weselijk Caribische gebied en bezoekt daarbij onder meer Mexico, de Kaaiman eilanden en Jamaica.

Reageer op dit artikel