nieuws

Suzanne van Voorst creative producer bij IdtV

Horeca

Suzanne van Voorst is bij IdtV benoemd tot creative producer voor de afdeling Arts & Documentaries. Zij geeft op interim basis leiding aan de afdeling die voorheen onder verantwoordelijkheid stond van de vorig jaar overleden Piet Erkelens.

Suzanne van Voorst begon haar carrière in de filmwereld als freelance productieassistent en productieleider waarna zij uitvoerend producent werd bij het filmcollectief Amsterdams Stadsjournaal en later Yuca Film. In 1991 richtte ze haar eigen onafhankelijke productiemaatschappij Ariel Film op. Het bedrijf produceerde onder andere Metaal en Melancholie en Tot Ziens van Heddy Honigmann en The Forbidden Quest en Cinema Perdu van Peter Delpeut. De laatste jaren werkte Suzanne van Voorst onder andere als adviseur van de speelfilmcommissie van het Nederlands Fonds voor de Film, als onafhankelijk consultant op filmgebied en als kroonlid van de Raad voor Cultuur en voorzitter van de filmcommissie van deze raad.

Reageer op dit artikel