nieuws

SVH en SHE werken samen in EVC

Horeca

Een stap voorwaarts in de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo noemt SVH de samenwerking tussen SVH en de Stichting Horeca Examens (SHE) met betrekking tot Erkenning Verworven Competenties (EVC).

SVH en SHE werken samen in EVC

Vanaf 1 september 2010 zijn de door SVH ontwikkelde EVC-instrumenten beschikbaar via de geaccrediteerde toetsitembank van de SHE. Vanaf dat moment kunnen de ROC’s, die daartoe bevoegd zijn, gebruik maken van deze instrumenten.

De ondertekening van de samenwerking werd gedaan door Bob Schut, directeur van SVH, en Harry de Bruijn, voorzitter van de SHE.

SVH ontwikkelt hulpmiddelen waarmee EVC-aanbieders aanwezige competenties van mensen die in de horeca werken kunnen inventariseren, waarderen en rapporteren. De SHE beoogt met de toetsitembank SHE een verbetering van de kwaliteit van de examinering binnen de horeca-onderwijsinstellingen.

Reageer op dit artikel