nieuws

’t Schulten Hues vervangt brasserie voor restaurant

Horeca

Restaurant ’t Schulten Hues in Zutphen gaat verbouwen. Vanaf 1 maart moet de brasserie op de begane grond plaatsmaken voor extra tafels van het succesvolle restaurantconcept, een verdieping lager. Dat heeft eigenaar Peter Gast laten weten in een interview met Zibb.nl/horeca voor de rubriek Talent van de Week.

’t Schulten Hues vervangt brasserie voor restaurant

‘Er is veel vraag naar ons restaurant, vooral in het weekend’, aldus de 27-jarige chef-kok Gast. ‘De ruimte van de brasserie trekken we aan bij het restaurant. We gaan daarmee van dertig naar zo’n zestig zitplaatsen.’ Begin maart gaat de brasserie dicht om drie weken laten te openen als restaurant, geheel in stijl als de huidige eetgelegenheid in de kelder.

Gast: ‘Daarnaast gaan we flink met de lunch aan de gang. In Zutphen zijn behoorlijk wat internationale bedrijven die we graag een lunch van topniveau willen serveren. Verder kom ik er na tweeënhalf jaar achter, dat het door niveauverschil moeilijk is om een brasserie met een restaurant te combineren.’

‘t Schulten Hues staat in de jongste Lekker in het ‘drempelklassement’ om opgenomen te worden in de top-100. Daarnaast beschikt het JR-restaurant over een Bib Gourmand, zeg maar één niveau onder een Michelinster. Gast runt de zaak samen met zijn partner Jacqueline.

Reageer op dit artikel