nieuws

Taartenwinkel.nl breidt internationaal uit

Horeca

HAARLEM – Taartenwinkel.nl is nu ook actief in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. In Duitsland wordt samengewerkt met de landelijke bakkersbond. Het initiatief ontstond een paar jaar geleden naar aanleiding van een studieopdracht.

Taartenwinkel.nl breidt internationaal uit

Voor de bezorging van taarten in Duitsland heeft Taartenwinkel.nl – eigendom van Eric van Noort en Rogier Jansen – hulp gekregen van de Duitse bakkersbond, Central Verband des Deutschen Bäckershandwerks. Een contact dat is ontstaan op de bakkersbeurs IBA 2006.De assortimenten zijn afgestemd op de lokale markt.

Taartenwinkel.nl is een kleine twee jaar geleden gestart als studentenproject. Rogier Jansen: ‘Ik wilde een jarige vriend in Canada een taart sturen. Maar ik kreeg het niet voor elkaar. Uit nieuwsgierigheid ben ik toen gaan onderzoeken of er in Nederland een bezorgdienst voor taarten bestond. Ja dus, maar die was wel aan de prijs. Omdat Eric van Noort en ik als afstudeeropdracht van de opleiding Small Business een bedrijf moesten starten, zijn we hiermee aan de slag gegaan. Na vijf maanden hadden we genoeg bakkers voor een honderd procent dekking in Nederland.’

Wereldwijd
Omdat de concurrentie in Nederland steeds groter wordt, zijn de jonge ondernemers zich ook op andere landen gaan richten. Taartenwinkel.nl probeert om in nog meer landen voet aan de grond te krijgen.

Reageer op dit artikel