nieuws

Tegenslag verbouwing sterrenzaak De Leest

Horeca

Het met één Michelinster bekroonde restaurant De Leest in Vaassen heeft te maken met flinke tegenvallers bij de grootscheepse verbouwing van de zaak. Chef-kok Jacob Jan Boerma spreekt over duizenden euro’s schade.

Tegenslag verbouwing sterrenzaak De Leest

‘We zijn nu twee weken bezig met de verbouwing en komen iedere dag wel onverwachte dingen tegen’, aldus Boerma. ‘Bijvoorbeeld dubieuze leidingen, bedradingen en putten. Momenteel loopt de wijnkelder onder door schade aan de waterleiding. Alle problemen zorgen ervoor dat de verbouwing vooralsnog flink tegenvalt.’

De Leest wordt momenteel grondig verbouwd en uitgebreid. Boerma, begin dit jaar door Gault Millau uitgeroepen tot beste jonge kok van Nederland, draait daarom voorlopig met slecht zeven eettafels. Tot 17 juni, want dan gaat de zaak in zijn geheel dicht tot de officiële opening op 20 juli.

Boerma: ‘De openingsdatum komt niet in gevaar. De aannemer heeft namelijk extra mankracht toegezegd om de achterstand in te lopen. Of we de extra kosten ergens kunnen verhalen, weet ik niet. In eerste instantie gaat het om de extra kosten te drukken.’

Bijkomend probleem is de stroperigheid van overheidsinstanties. Boerma: ‘Zo wachten we al een behoorlijke tijd op de gemeentelijke instantie om het waterlek in de wijnkelder te dichten. Je weet hoe lang dat kan duren met dergelijke instanties.’

Reageer op dit artikel