nieuws

Tegenvallende veiling televisierekwisieten in United Decor

Horeca

Ongeveer 370 toprekwisieten uit oude Nederlandse televisieseries als ‘Zeg ‘ns AA’, ‘Oppassen’ en ‘Baantjer’ zijn woensdagmiddag onder de hamer gegaan tijdens de veiling van United Decor. Voor deze delen van de nationale televisiegeschiedenis kwamen ruim 200 geïnteresseerden naar Studio 21 op het Media Park in Hilversum.

Volgens de veilingmeester ging de meeste interesse uit naar de grote items. Zo ging de bank waarop Mies Bouwman in de show Mies en Scène zat voor 1700 euro weg en de vissenkom van Wilem Duys voor 1000 euro. Het Swiebertje-servies werd voor ruim 500 euro verkocht. De stoel, waarop Phil Bloom als eerste blote vrouw op de buis in 1967 Nederland schokte, ging voor 300 euro weg.

Voor de kleinere items was minder interesse en werden lage prijzen geboden, aldus een woordvoerder van United Decor. Zo was er geen interesse voor de kapstok van Baantjer. Het duurste rekwisiet was een bank die voor 7000 euro weg ging. ,,Over het algemeen hadden de aanwezigen de meeste interesse in moderner design”, aldus de veilingmeester, die zich erg tevreden toonde over de geboden bedragen.

De woensdag verkochte rekwisieten maken deel uit van in totaal 450.000 stukken die United Decor te koop aanbiedt. De rest veilt United Decor per internet. De stukken televisiegeschiedenis zijn onderdeel van de oude verzameling van het Nederlands Omroepproductiebedrijf NOB. Dat ging in mei failliet en werd overgenomen door United Decor. Omdat de rekwisieten, van meubels en wandbekleding tot servies, nooit worden gebruikt en te veel ruimte innemen, besloot United Decor tot de veiling.

Sinds afgelopen zaterdag zijn ruim duizend mensen langs geweest op de kijkdagen. Morgen is de laatste dag om via internet een bod uit te brengen op de rekwisieten.

Reageer op dit artikel