nieuws

Terras als huiskamer

Horeca

Anno 2009 is het leven op het terras belangrijker dan ooit, stelt Eric Roest van Satelliet Meubelen. ‘Het zwaartepunt verschuift in het seizoen soms volledig van binnen naar buiten. Dan lijkt het alsof het terras de huiskamer van het horecabedrijf is geworden’, licht hij toe.

Terras als huiskamer

‘De horeca probeert ook in de winter de levendigheid op het terras te vergroten en daarmee het seizoen te verlengen. Met vuurkorven en kaarsen, warme chocolademelk of glühwein, heaters en fleecedekens voor de rokers. Alle activiteiten zorgen voor sfeer en leven in de brouwerij. Daarvoor zijn passende aankleding en creatieve oplossingen nodig.’

Voor de levendigheid op het terras biedt Satelliet een scala aan meubels aan. Nieuw in de collectie zijn bijvoorbeeld de statafel en sidetable Hong Kong. Deze ingevlochten meubels dagen de ondernemer uit te spelen met de route en de aankleding. Het aanzicht van het terras verandert door te schuiven met deze twee ‘ruimtedelers’. De Counter, een kleine mobiele bar van hetzelfde kunststof vlechtwerk, biedt ruimte voor servies, bestek of tafellinnen. Het materiaal is weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

De lage zit heeft volgens Eric Roest nu definitief z’n waarde bewezen. Banken vormen uitnodigende sfeermakers op menig terras. Enkele jaren geleden werden ze nog gezien als ruimtevreter van kostbare vierkante meters. Tegenwoordig vormen ze het visitekaartje van het horecabedrijf. Aantrekkelijk voor de klant en dus een omzetmaker. Banken zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Het modulaire systeem geeft de meeste vrijheid. Van een lange bank bouw je in een oogwenk een rondzit. Ook in de meest trendy finishes, waarbij de kleur wit op gaat vallen. Een voorbeeld is de serie Downtown. Hip en onderscheidend.

Een variant op banken in de normale zithoogte zijn de lange banken die je kunt maken met de Maluku-serie, ook van kunststof vlechtwerk. Tegen de gevel of als treinopstelling. ‘Ze vormen een verrassende, andere manier van zitten op het terras, waarmee je loskomt van de traditionele terrasinrichting.’ Ook de stamtafel blijkt geschikt voor een verhuizing van binnen naar buiten. Nieuw zijn de trendy stamtafels van One to Sit. Satelliet levert zelfs tafels in polyester tot een lengte van 5 meter. Aangevuld met kunststof banken staat dit garant voor gezelligheid. Satelliet, Breda. Tel. (076) 522 53 10. www.satelliet.net.

Reageer op dit artikel