nieuws

Terrassenpolitie met extra manschappen op pad

Horeca

De terrassenpolitie in Amsterdam gaat in augustus met extra manschappen op pad om de terrassen in de hoofdstad te controleren. De terrassenpolitie controleert vergunningen, de grootte van de terrassen en de openingstijden. De maand augustus geldt sinds vorig jaar als actiemaand.

De terrassenpolitie bestaat uit politieagenten, medewerkers van de dienst Stadstoezicht en de dienst Milieu en Bouwtoezicht. Zij letten erop dat de terrassen geen gevaarlijke situaties of buitengewoon veel overlast veroorzaken.

Bij de hoge temperaturen dezer dagen geldt voor terrassen in Amsterdam het zogeheten tropisch-weer-scenario. Horecagelegenheden zonder terrasvergunning mogen dan toch een paar stoelen buiten zetten en bestaande terrassen wordt wat meer ruimte gegund.

Horecaondernemers kunnen via een speciaal telefoonnummer vernemen of het tropisch-weer-scenario van toepassing is.

Reageer op dit artikel