nieuws

Teuwen voorzitter-af bij De Unie

Horeca

Vakbond De Unie, een van de partijen bij de onderhandelingen voor de horeca-cao, moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Jacques Teuwen wordt volgend jaar april vervangen als voorzitter van de vakbond.

Teuwen voorzitter-af bij De Unie

De 53-jarige Teuwen was de laatste twaalf jaar voorzitter van De Unie, de vakbond die door de grote bonden FNV en CNV regelmatig als lastig wordt gezien. Teuwen verweet regelmatig dat de grotere bonden ouderwetse cao’s afsloten.

Teuwen zelf was binnen De Unie niet onomstreden, meldt De Telegraaf. De ochtendkrant kreeg interne memo’s in handen waarin Unie-werknemers Teuwen ‘de Mugabe van Nederland’ noemden.

Een woordvoerder van de vakbond zegt dat het vertrek van Teuwen niet te maken heeft met kritiek op de voorman. ‘Jacques is bijna twaalf jaar voorzitter geweest en het is simpelweg tijd voor iets anders’.

De Unie hoopt tijdens haar congres in april volgend jaar een opvolger van Teuwen te presenteren.

Reageer op dit artikel