nieuws

Theaterfestival Boulevard wil structurele subsidie van het rijk

Horeca

Het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch vindt dat het Rijk het evenement een structurele subsidie moet toekennen voor de jaren 2005 tot 2008. Alleen dan kan de Boulevard ook de komende jaren de ingeslagen weg vervolgen. Directeur Overdam zei dat donderdag bij de presentatie van het programma van het theaterfestival. Boulevard wordt gehouden van 6 tot en met 15 augustus.
Boulevard heeft dit jaar een begroting van 1,7 miljoen euro. Daarvan is slechts 350.000 euro gedekt via subsidies van de gemeente, de provincie en het Rijk. Dat is te weinig om ook de komende jaren met dezelfde ambities door te gaan. Daarvoor is een stevigere structurele basis onontbeerlijk, aldus Overdam.
Tijdens het festival zijn in Den Bosch ruim zeventig producties te zien uit binnen- en buitenland op het gebied van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en nieuwe media. De meeste voorstellingen zijn op de Parade, het plein aan de voet van de Sint-Jan. Maar ook op andere plaatsen in Den Bosch zijn activiteiten. De locaties zijn bereikbaar via tijdelijke, fictieve metrolijnen.

Reageer op dit artikel