nieuws

Tienduizenden euro’s schade horeca Amsterdam

Horeca

De Kamer van Koophandel Amsterdam schat de schade die winkeliers en horecaondernemers opliepen tijdens de anti-Israël demonstratie zaterdag 13 april op tienduizenden euro’s.

Een paar honderd relschoppers vernielden winkelruiten, trapten fietsen in elkaar en gooiden met stenen. De schatting is een voorlopige inventarisatie van de KvK Amsterdam, gemaakt door de achterban te raadplegen.

’De directe schade is vrij beperkt van omvang, maar de dreigende sfeer in de binnenstad doet het imago van Amsterdam schade aan’, zegt coördinator R. Dwars van de regio Amsterdam van de Kamer. Het winkelend publiek vluchtte zaterdagmiddag de winkels in of ging zo snel mogelijk naar huis. Rolluiken gingen neer en veel winkels deden hun deur op slot terwijl de stoet langs trok.

In een brief aan burgemeester Cohen uitten de Amsterdamse ondernemers hun bezorgdheid en verzoeken de burgemeester deze demonstratie zorgvuldig te evalueren. ‘Wij zijn absoluut niet tegen demonstraties en vinden vrijheid van meningsuiting een groot goed. Maar wij vragen om aanvullende maatregelen om agressie en geweld bij een volgende demonstratie te voorkomen,’ zegt Dwars.

Reageer op dit artikel