nieuws

Toch schadevergoeding voor Van der Valk Curaçao

Horeca

Het Van der Valk Plaza hotel op Curaçao krijgt van de Curaçaose overheid een schadevergoeding van 30 miljoen Antilliaanse gulden (circa 14 miljoen euro). Beide partijen zijn dit overeengekomen om een einde te maken aan een aantal langslepende rechtszaken van de hotelier tegen het eiland.

Toch schadevergoeding voor Van der Valk Curaçao

In juni dit jaar werd ook al een compromis bereikt tussen het hotel en het Bestuurscollege (eilandsbestuur) van Curaçao. Deze werd op het laatste moment getorpedeerd door Frente Obrero Liberashon (FOL), de partij van Anthony Godett.

Nu FOL in de regering zit, blijkt de partij wel bereid tot betaling. Gedeputeerde Rojer (Toerisme) tekent hierbij aan dat de schadevergoeding nu 3 miljoen gulden lager is dan in juni was overeengekomen. Verder is afgesproken dat de overheid van de eilanden binnen een maand de helft van het bedrag, circa 7 miljoen euro, contant uitbetaalt. De rest van het bedrag wordt verrekend met openstaande belastingschulden van het hotel en de uitgifte van waardepapieren.

Aanleiding voor de schadeclaim van de Nederlandse hotelier is de belofte van de Curaçaose overheid in 1989, dat er bij het hotel in hartje Willemstad een strand zou worden aangelegd. Dit ging niet door.

Inmiddels heeft Van der Valk, elders op het eiland, wel een eigen strand, maar vanwege het mislopen van een eigen strand bij het hotel en de vertraging begon Van der Valk juridische procedures en claimde ruim 50 miljoen euro.

Gedeputeerde Rojer is vol vertrouwen dat er nu eindelijk een einde komt aan deze langlopende zaak. Deze week spreken beide partijen zich definitief uit over het schikkingsvoorstel. Daarna moet de eilandsraad (het parlement) van Curaçao er nog mee instemmen. Rojer verwacht dat dat geen problemen zal opleveren.

Reageer op dit artikel