nieuws

Toch skatespektakel in Rotterdam

Horeca

Rotterdam krijgt deze zomer toch een skatespektakel. De stichting Rotterdam Rolt meldde eind mei weliswaar dat ze door een gebrek aan sponsors geen kans te zag de Wednesday Night Skate door te laten gaan. Een andere organisatie, Octagon cis, slaagde daarin wel.

Opmerkelijk is dat beide organisaties hetzelfde bureau inschakelden om sponsors te zoeken. H. Veldhuizen van Rotterdam Rolt verbaast zich over de rol van het bureau. ‘Mij is verteld dat er niet voldoende geldschieters interesse hadden in de skateavonden. Wij besloten toen het evenement af te blazen. Ik kreeg daarop een briefje dat zij zich vrij voelden eventuele sponsors een evenement aan te bieden. Blijkbaar dachten ze toen al aan een andere opzet.’

De zegsman van het bewuste bedrijf, Pro Media, ontkent dat. ‘Het klinkt onlogisch dat we nu wel sponsors hebben gevonden. Maar geldschieters willen weten waar ze aan toe zijn en of een evenement doorgaat. Dat was bij Rotterdam Rolt lang onduidelijk en dus waren er geen vaste toezeggingen.’

De eerste van in totaal vier avonden Wednesday Night Skate is 24 juli. Start en finish zijn op het marktplein, Binnenrottehof. Het startschot klinkt om 19.30 uur.

Reageer op dit artikel