nieuws

Toekomst na veertig jaar onzeker

Horeca

Al bijna veertig jaar staat de friteskraam ‘Petatte Wiel’ van Wiel Verstappen op dezelfde plek aan de Havenkade in Venlo. De toekomst is onzeker want de gemeente wil de straat opwaarderen tot een wandelboulevard.

Toekomst na veertig jaar onzeker

Op zijn dertiende hielp Verstappen al mee in het bedrijf van zijn ouders. Vijftien jaar later nam hij het bedrijf over. De friteskraam heeft in al die jaren verschillende namen gehad. Sinds 1984 is de kraam getooid met de huidige naam. ‘Ik kreeg met carnaval de bijnaam ‘Petatte Wiel’, vertelt Verstappen. ‘Een leverancier heeft toen die naam op de cafetaria gezet. In het begin had ik daar wat moeite mee. Nu is het een begrip in Venlo en daar buiten. Veel mensen kennen mij alleen onder die naam.’

De plannen van de gemeente maken de toekomst van de friteskraam onzeker. Op de huidige locatie komen appartementen met op de begane grond winkelunits. ‘Wij krijgen dan de mogelijkheid een unit als cafetaria in te richten. Financieel maakt dat niet veel uit want wij betalen voor dit stuk grond een aanzienlijke pacht.’ Het liefst blijven Verstappen en zijn zoon Dave de frites en snacks vanuit een kraam verkopen. ’Loketverkoop is laagdrempelig. Daardoor hebben we gasten van allerlei pluimage, van notaris en wethouder tot dakloze’, aldus Dave. ‘Het merendeel bestaat uit vaste klanten, waarvan een groot deel Duitsers. Die doen massaal inkopen in Venlo.’Vader en zoon Verstappen hopen dat ze gedurende de bouwperiode de kraam tweehonderd meter langs de kade mogen verplaatsen. ‘Op dat voorstel hebben we nog niks gehoord. We zullen toch door moeten werken gedurende de bouwperiode van anderhalf jaar.’

Reageer op dit artikel