nieuws

Toekomst tv-kok Angélique Schmeinck onzeker

Horeca

Het is allerminst zeker dat kok Angélique Schmeinck komend tv-seizoen op de beeldbuis te zien is. Meesterkok Schmeinck zou met Rob Verlinden en Nico Zwinkels bij SBS6 het wekelijkse programma Huis, Tuin & Keuken starten. Door de geruchtenstroom over ‘losse klushandjes’ van Nico en allerlei rechtszaken, lijkt Schmeinck buiten de boot te vallen. Woensdag volgt een rechtszaak.

Toekomst tv-kok Angélique Schmeinck onzeker

Schmeinck kookte afgelopen tv-seizoen in het RTL-programma Aperativo. Ze stapte over naar SBS6 om samen met het succesvolle duo Rob en Nico een lifestyleprogramma bij concurrent SBS6 te starten. De eerste uitzending van Huis, Tuin & Keuken zou 4 september op de beeldbuis te zien zijn. Maar na de enorme ophef over Nico blies SBS6 het programma af.

Woensdag dient om 10.30 uur het kortgeding van Schmeink, Verlinden en Zwinkels tegen SBS6. Het trio wil dat SBS6 de beslissing om het programma te stoppen, terugdraait. Een uur eerder op die dag zou een rechtszaak tussen Nico Zwinkels en RTL plaatsvinden. Deze zaak is vanochtend (maandag) geschikt. Zwinkels beweerde nog € 63.500 tegoed te hebben van het tv-station.

Angélique Schmeinck gelooft in een goede afloop van de rechtszaak, zo laat de kok weten aan Zibb.nl/horeca. Schmeinck: ‘Ik schat in dat de beslissing van SBS wordt teruggedraaid. Het programma bestaat al elf jaar. Het is zonde dat zo’n succesvol programma niet meer op de buis zou verschijnen. Het is een spannende en ook een beetje een vreemde periode. Zes weken geleden stonden we met champagne in de hand te proosten op een nieuw seizoen, en woensdag staan we tegenover elkaar in de rechtbank.’

Reageer op dit artikel