nieuws

Toerisme Sri Lanka stabiel ondanks tsunami

Horeca

Sri Lanka heeft in 2005 ongeveer evenveel toeristen getrokken als een jaar eerder. De tsunami, die op tweede kerstdag in 2005 het leven kostte aan ongeveer 35.000 eilandbewoners en toeristen, maakte alleen Europese vakantiegangers kopschuw.

Toerisme Sri Lanka stabiel ondanks tsunami

Vanuit de overige continenten reisden juist veel meer mensen naar het tropische eiland. Dat blijkt uit cijfers van de Sri Lanka Tourist Board. Tot en met november brachten 498.137 mensen hun vakantie door op Sri Lanka. Een jaar eerder waren dat er over dezelfde periode 500.043.

In de eerste twee maanden na de natuurramp daalde het aantal toeristen op Sri Lanka met tientallen procenten. Van maart tot en met juli was er flinke groei, waarna de dip vanaf augustus terugkeerde. Cijfers over december waren nog niet beschikbaar.

Reageer op dit artikel