nieuws

Toeristen kunnen weer zelf hotel kiezen in Peking

Horeca

Buitenlandse bezoekers van de Chinese hoofdstad Peking hoeven binnenkort niet meer te overnachten in speciaal aangewezen toeristenhotels. Deze tientallen jaren oude regel wordt nog dit jaar geschrapt, aldus The Straits Times (Singapore) maandag. Volgens deze krant kunnen toeristen dan zelf een keuze maken uit het totale aanbod van bijna zeshonderd hotels.

Het stadsbestuur van Peking wil zich profileren als een gastvrije en ook schone stad, alles met het oog op de Olympische Spelen in 2008. Voor dat doel zijn al hele stadsdelen ,,opgeschoond” en zijn bewoners gedwongen naar elders te verkassen. Het spugen op straat, voor veel Chinezen de gewoonste zaak van de wereld, is in bepaalde delen van Peking vorig jaar al verboden.

Reageer op dit artikel