nieuws

Toeristenstad hunkert naar tophotel

Horeca

De Zeeuwse toeristenstad Zierikzee snakt naar een tophotel. Het huidige aanbod van hotels voldoet niet aan de wens van de hedendaagse bezoeker. Dat zegt M. Gevel van de VVV Schouwen-Duiveland waaronder Zierikzee valt.

‘Wij merken dat het huidige aantal hotels voldoende is, aldus Gevel in de regionale krant PZC. ‘Wel is er behoefte aan een goede hotelaccommodatie met conferentiezalen voor bedrijfsbijeenkomsten. Ondernemers kiezen vrijwel altijd voor een hotel op een andere locatie op Schouwen-Duiveland.’

Gevel merkt op dat in het voor- en naseizoen de hotels redelijk gevuld zijn. In het hoogseizoen kiezen veel toeristen en bezoekers van Schouwen-Duiveland voor hotels in de Westhoek. Pas als daar geen plaats meer is, wijken ze uit naar Zierikzee. Wat de oorzaak hiervan is, is niet bekend.

Wel is bekend dat de horeca in Zierikzee de laatste tijd nogal wat transfer kende. Dit geldt zowel voor wisselingen van eigenaren, als ook van bedrijfsnamen. Hotel Zierikzee en pension Beddegoed wisselde recent van eigenaar.

Reageer op dit artikel