nieuws

Toneelstuk Youp van ’t Hek gesitueerd op hotelkamer

Horeca

Youp van ’t Hek heeft een toneelstuk geschreven. Dat heeft zijn impresariaat maandag gemeld. Het stuk heet Hexen en gaat in september in première als lunchvoorstelling in het Amsterdamse Theater Bellevue.

Toneelstuk Youp van ’t Hek gesitueerd op hotelkamer

Hexen verhaalt van twee vrouwen die zich opmaken in een hotelkamer. Beneden is het derde huwelijksfeest van hun beider ex gaande met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Om deze rekening te vereffenen gaan beide dames op cabareteske wijze de verse bruid toespreken.

De hoofdrollen worden gespeeld door zijn vrouw Debby Petter en actrice Wivineke van Groningen. De regie is in handen van Berend Boudewijn.

Het is overigens niet de eerste toneelvoorstelling die Van ’t Hek heeft geschreven. Eerder maakte hij al voor het Rotterdamse jeugdtheater Hofplein al de kindermusical Repelsteeltje.

Reageer op dit artikel