nieuws

Topkok Jalhaij opgelucht met nieuwe baan bij Palace

Horeca

Chef-kok Pascal Jalhaij zegt opgelucht te zijn met zijn nieuwe culinaire uitdaging bij het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Dat laat de sterrenkok weten in De Telegraaf van zaterdag. Daags ervoor wist Zibb.nl/horeca te melden dat Jalhaij de keuken van restaurant Chatillon in het hotel gaat runnen.

Topkok Jalhaij opgelucht met nieuwe baan bij Palace

‘Na alles wat er is gebeurd, ben ik nu vooral opgelucht en heel blij’, aldus Jalhaij in de ochtendkrant. De Amsterdammer wilde in eerste instantie een eigen restaurant starten na zijn vertrek bij tweesterrenzaak Vermeer in Amsterdam. ‘Maar het gevaar was dat ik me dan te druk zou maken over allerlei financiële kwesties, terwijl ik me liever met topgastronomie bezighoud.’

Jalhaij is vanaf 1 november Patron Cuisinier van Chatillon. Het restaurant is vanaf begin dit jaar gesloten. De 36-jarige Jalhaij gaat zijn eigen kookteam samenstellen zodat hij van Chatillon weer een succesvolle zaak wil maken.

Het Palace hotel kwam Jalhaij op het spoor toen de Amsterdamse kok afzag van een overeenkomst met restaurant Rosarium in Amsterdam. ‘Daarna zijn we met elkaar in gesprek geraakt. Afgelopen woensdag hebben we de handtekening gezet. Pascal wil laten zien dat het succes bij Vermeer geen toeval is geweest.’, aldus director Food & Beverage Ron Schouwenburg van het hotelbedrijf.

Reageer op dit artikel