‘Na alles wat er is gebeurd, ben ik nu vooral opgelucht en heel blij’, aldus Jalhaij in de ochtendkrant. De Amsterdammer wilde in eerste instantie een eigen restaurant starten na zijn vertrek bij tweesterrenzaak Vermeer in Amsterdam. ‘Maar het gevaar was dat ik me dan te druk zou maken over allerlei financiële kwesties, terwijl ik me liever met topgastronomie bezighoud.’
Jalhaij is vanaf 1 november Patron Cuisinier van Chatillon. Het restaurant is vanaf begin dit jaar gesloten. De 36-jarige Jalhaij gaat zijn eigen kookteam samenstellen zodat hij van Chatillon weer een succesvolle zaak wil maken.
Het Palace hotel kwam Jalhaij op het spoor toen de Amsterdamse kok afzag van een overeenkomst met restaurant Rosarium in Amsterdam. ‘Daarna zijn we met elkaar in gesprek geraakt. Afgelopen woensdag hebben we de handtekening gezet. Pascal wil laten zien dat het succes bij Vermeer geen toeval is geweest.’, aldus director Food & Beverage Ron Schouwenburg van het hotelbedrijf.