nieuws

Topkoks willen reclameverbod op junkfood

Horeca

Een grote groep van chef-koks in Groot-Brittannië wil een reclameverbod op junkfood op televisie. Onder de groep bevinden zich onder meer de topkoks Raymond Blanc, Gary Rhodes en Antony Worrall Thompson.

Topkoks willen reclameverbod op junkfood

De koks willen de druk op de overheid, om over te gaan tot een algeheel reclameverbod op tv, verder opvoeren. De ruim twintig koks hebben in een open brief aan premier Tony Blair laten weten dat ze naast een reclameverbod willen dat scholen voedsel als een vak gaan behandelen.

Volgens chef-kok Hugh Fernley-Whittingstall van River Cottage, één van de ondertekenaars van de brief, is het een enorm probleem dat kinderen slecht voedsel tot zich nemen. ‘De lange termijn oplossing is educatie. Zo leren kinderen wat goed voedsel is en hoe ze het op een verantwoorde manier kunnen bereiden’, aldus Fernley-Whittingstall op de website van Caterer.

Op Britse scholen geldt vanaf volgend jaar september een algeheel verbod op de verkoop van junkfood. Dat heeft minister Ruth Kelly van Onderwijs onlangs bekendgemaakt. De minister wil met de regeling de Britse jeugd gezonder laten eten en volgt hiermee het idee op van televisiekok Jamie Oliver.

Reageer op dit artikel