nieuws

Topman Accor Hotels omgekomen in Thailand

Horeca

Pionier en tweede man van Accor Hotels in de regio Asia-Pacific, Reggie Shiu, is omgekomen tijdens de zeeramp in Zuid-Azië. De topman van Accor verbleef met zijn gezin in de Thaise badplaats Khao Lac. Dat heeft Accor Hotels bevestigd.

Topman Accor Hotels omgekomen in Thailand

Shui verbleef met zijn vrouw en drie kinderen in het Sofitel strandhotel in Khao Lac, even ten noorden van Phuket. Alleen zijn dochter Zoe heeft de natuurramp overleefd. Zij is inmiddels ondergebracht bij familie in Singapore.

Shui was één van de pioniers van Accor Hotels in Azië. Hij opende als general manager in 1989 het Novotel Bangkok. Het was de eerste vestiging van Novotel in het Verre Oosten. In 2000 werd Shui benoemd tot vice-president, met als standplaats Shanghai. De afgelopen vier jaar was hij verantwoordelijk voor de snelle expansie van Accor Hotels in met name China. Op dit moment exploiteert Accor 25 hotels in China en heeft het veertien hotels in de planning staan om te bouwen.

Reageer op dit artikel