nieuws

Topzaak Cabé plotseling failliet

Horeca

Restaurant Cabé in Drachten is failliet. Het Indonesische toprestaurant behoorde tot de betere eetgelegenheden in het noorden van het land. Voor curator J. Veldhuis kwam het faillissement erg onverwacht.

Topzaak Cabé plotseling failliet

Dat meldt het Friesch Dagblad. Eigenaar Hendrik Wieland van Cabé vocht al enige tijd tegen een betalingsachterstand aan pensioenfondsen. Om toch aan de verplichtingen te voldoen, verkocht hij vorige week zijn restaurant. Ondanks de ultieme reddingspoging werd het restaurant toch failliet verklaard.

Wieland gaat in verzet tegen het faillissement. Curator Veldhuis laat weten nog geen goed zich te hebben op de totale schuldenlast. Hij wacht nog op de crediteurenlijst en de koopovereenkomst. Daarna heeft hij een duidelijker beeld van de situatie.

Eigenaar Wieland, die zelf samen met chef-kok Yudi Widjaja in de keuken staat, zegt het toprestaurant in Amsterdam te willen voortzetten. De laatste tijd draaide Cabé niet best vanwege tegenvallende bezoekersaantallen in de Friese stad.

Cabé is een stijlvol ingerichte zaak in het centrum van Drachten. Volgens de gids van GaultMillau heeft eigenaar Wieland de stoelen, tafels en servies zelf ontworpen. De kaart gaat uit van een beleving van vijf gangen. Tussen ieder gerecht een klein bolletje ijs geserveerd in verband met de juiste smaakbeleving. GaultMillau concludeert dat het bedrijf van een goed niveau is, maar dat er geen vooruitgang valt te bespeuren.

Reageer op dit artikel