nieuws

Tortillafabriek redt het niet

Horeca

De in 2001 gestarte tortillafabriek The Tortilla Factory in het Friese Arum is ter ziele. Een te hoge schuldenlast werd het bedrijf fataal. In de eerste maanden van haar bestaan had The Tortilla Factory regelmatig te kampen met storingen in de productielijn. Dat zorgde voor hoge kosten. Verder was er minder vraag dan verwacht naar de Mexicaanse tarwepannenkoekjes van de Friese producent.

Het bedrijf zette de tortilla’s onder meer af aan fastfoodbedrijven en restaurants in binnen- en buitenland.

De fabriek werd geleid door oud-banketbakker Willem Rienks. ‘Gevulde tortilla’s zijn de snacks van de toekomst’, sprak de directeur in Snackkoerier nummer 2 van 18 januari 2002. Zijn fabriek heeft het echter niet kunnen bolwerken. Vijf mensen komen op straat te staan.

Reageer op dit artikel