nieuws

‘Totaal rookvrije horeca in het verschiet

Horeca

Vanaf volgend jaar juli moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn. Minister Ab Klink van Volksgezondheid schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer, berichtte woensdag RTL Nieuws.

‘Totaal rookvrije horeca in het verschiet

Een woordvoerster van minister Klink wilde alleen kwijt dat ,,het onderwerp vrijdag in de ministerraad wordt besproken”. Naast cafés, restaurants zouden in een klap ook sportkantines en coffeeshops aan een rookverbod moeten geloven. Wel mogen er aparte rookruimtes worden ingericht, maar daar wordt niet bediend.

Klink heeft van meet af aan gezegd zo snel mogelijk een rookvrije horeca te willen. KHN deed daarop een voorstel om volgend jaar hotels en restaurants rookvrij te maken en in 2011 de cafés en discotheken.

De CDA-bewindsman wil geen uitzondering maken omdat dat de handhaving moeilijker zou maken, en het zou bovendien ‘onduidelijk’ zijn voor het publiek.

Reageer op dit artikel