nieuws

Trabocca grijpt naast Hart-Hoofdprijs

Horeca

Trabocca van Menno Simons is er niet in geslaagd de Hart-Hoofdprijs te winnen. De prijs, een geldbedrag van 10.000 euro gefinancierd door Triodos Bank, ging naar de Vegetarische Slager van Jaap Korteweg uit Langeweg.

Trabocca grijpt naast Hart-Hoofdprijs

Dat meldt AGD.nl. De prijs is bedoeld voor de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. ‘Ondernemers die ondernemen met hun hart en hun hoofd’, aldus Triodos Bank. De winnaar is gekozen door het publiek. Via internet brachten ruim 16.000 mensen hun stem uit.

In het artikel meldt Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager dat het geldbedrag wordt gebruikt voor ‘spectaculaire nieuwe plantaardige vleesvervangers en verdere groei van de keten.’

Trabocca reikt koffieboeren middelen aan om meer en betere koffie te produceren. De onderneming van Menno Simons investeert in machines en het vooraf financieren van de oogst, waardoor koffieboeren zich kunnen bezighouden met de productie.

Reageer op dit artikel