nieuws

Treatment, aanklacht tegen de entertainmentindustrie

Horeca

Jos Thie regisseert Treatment, een toneelstuk van de Brit Martin Crimp (1956), bij theatergroep tg COM.PLOT. Treatment is volgens een woordvoerder van het gezelschap ,,een eigentijds stuk over de tirannie van de amusementsindustrie en de corrumperende werking van het instant stardom”.

Het beschrijft een wereld ,,waarin de amusementsindustrie haar honger naar entertainment stilt met steeds nieuwe mensenlevens, die ze vervolgens misbruikt en weer uitbraakt”. Treatment gaat over een jonge vrouw die haar levensverhaal verkoopt aan een filmbedrijf, dat er meedogenloos mee aan de haal gaat.

tg COM.PLOT werkt voor deze productie samen met de Leeuwarder Stadsschouwburg De Harmonie (Leeuwarden), de Toneelschuur (Haarlem), Theater aan het Spui (Den Haag), Theater Bellevue (Amsterdam) en het Grand Theatre (Groningen). Het stuk wordt in deze vijf theaters in Nederland telkens een week lang gespeeld in een vormgeving van Sjoerd Wagenaar, waarbij het publiek op tribunes rondom de toneelvloer plaatsneemt.
Jacques Commandeur, Sander Commandeur, Naná de Graaff en Liesbeth Groenwold zijn onder de acteurs. De première is op 3 maart in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel