nieuws

Trend: kruiden in cocktails

Horeca

De cocktail bestaat dit jaar tweehonderd jaar. Maar oud en stoffig is het drankje bepaald niet. De nieuwste trends in cocktailland zijn kruiden, in de kidde en moleculaire mixologie. Dat bleek tijdens een cocktailshow op de beurs Bar.nl in Amsterdam.

Trend: kruiden in cocktails

Cocktails met kruiden. Die gaan hard lopen de komende tijd. Dat voorspelt Misja Vorstermans van The Fabulous Shaker Boys in Amsterdam. ‘Het is heel eenvoudig om bijvoorbeeld iets te doen met tijm. Ook andere kruiden kunnen in cocktails, mits ze vers zijn. Overleg met de keuken wat er aan verse kruiden in huis is en bepaal zo dagelijks welke cocktails u aanbiedt’, aldus Vorstermans tijdens zijn presentatie.

Daarnaast doet de kidde de intrede in cocktailland. Vorstermans: ‘Je voegt wat smaken toe, schud tweemaal en je kunt een fraaie cocktail uitspuiten. Een frisdrankje in drie seconden. Verder zien we dat de moleculaire mixologie oprukt in de wereld van cocktails. Het gaat hierbij om het veranderen van de substantie. Bijvoorbeeld spelen met geleien. Het Spaanse restaurant El Bulli is ons grote voorbeeld.’

Tot slot gaf Vorstermans nog een tip voor het gebruik van ijsklontjes. Vorstermans: ‘Gebruik zo koud mogelijke ijsklontjes. Hierdoor komt de smaak het best naar voren en wordt de cocktail niet waterig. Gooi de ijsklontjes in een vriezer, wanneer je ze uit de ijsmachine haalt. Dan daalt de temperatuur van -18 graden naar wel -30.’

The Fabulous Shaker Boys is een agentschap met professionele cocktailshakers. Het bedrijf levert bartenders voor evenementen, horecabedrijven en workshops voor bedrijven en consumenten.

Reageer op dit artikel