nieuws

Tv-kok Schmeinck verliest kort geding tegen SBS

Horeca

Tv-kok Angèlique Schmeinck heeft met Rob Verlinden en Nico Zwinkels het kort geding tegen SBS6 en producent Ivo Niehe Producties verloren. Dat maakte de rechtbank in Amsterdam donderdagmiddag bekend. Gevolg is dat het programma ‘Huis, Tuin & Keuken’ niet op de buis verschijnt komend winterseizoen.

Tv-kok Schmeinck verliest kort geding tegen SBS

Het trio spande een kortgeding aan nadat SBS bekendmaakte het hobbyprogramma uit de programmering van het winterseizoen te schrappen. Dit na berichtgeving over vermeende ‘losse handjes’ van klusman Nico. Vorige week liet Schmeinck nog weten goede hoop te hebben op een gunstige uitspraak van de rechter.

Volgens de rechter staat het de commerciële zender vrij het programma af te blazen omdat er nog geen handtekening was gezet onder het contract.

De rechter besloot verder dat gedaagden de volledige voorovereenkomst over het programma moeten overleggen aan de eisers. Tot dusver beschikken Nico en zijn collega’s alleen over een exemplaar waarin delen tekst zijn weggestreept. De eis van 750.000 euro schadevergoeding als gevolg van de hele affaire werd afgewezen.

De eisers zijn voorlopig nog niet van plan het juridische traject te verlaten. In een voorlopig getuigenverhoor willen ze diverse Hilversumse beleidsmakers oproepen om de onderste steen in deze kwestie boven te krijgen. Onduidelijk is nog wanneer dat verhoor dient.

Reageer op dit artikel