nieuws

Twee nieuwe hotelscholen

Horeca

Ons land krijgt er (nog) twee hoge hotelscholen bij. Naast de oude getrouwen Den Haag en Maastricht en het ruim tien jaar oude Leeuwarden, komen er binnenkort ook hoge hotelscholen in Deventer en Breda.

De hotelschool in Breda wordt ondergebracht bij de nationale hogeschool voor toerisme en verkeer (NHTV) en krijgt de naam NHTV International Hotel management School Breda. Deze opleiding zal veel aandacht besteden aan commerciële vakken zoals marketing, ICT en profit-gericht handelen. De link met het toerisme komt tot uiting in vakken als touroperating, intercultureel management en evenementen- en congresorganisatie.
De opleiding in Deventer wordt ondergebracht bij de Saxion Hogeschool IJsselland. De studenten in Deventer worden opgeleid tot gastvrijheidsmanager. Het ondernemend leren denken staat centraal in deze opleiding, die ook een duidelijke link heeft naar facility management.Beide nieuwe hoge hotelscholen gaan komende september aan hun nieuwe opleiding beginnen, elk met ongeveer 90 studenten.

Reageer op dit artikel