nieuws

Tweede Kamer negatief over breezerplan

Horeca

De Tweede Kamer reageert sceptisch op het plan van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) om de accijns op bier en breezers te verhogen en op gedistilleerd te verlagen.

Tweede Kamer negatief over breezerplan

De VVD is tegen de verhoging van accijns op bier en breezers, maar voor verlaging op sterke drank. Het CDA, D66 en de PvdA hebben grote twijfels, zo bleek dinsdag. Volgens de Kamer is het de vraag of jongeren door de maatregelen niet zelf goedkopere frisdrank met wodka of jenever gaan mixen.

Hoogervorst (Volksgezondheid) stelt de maatregel voor om het gebruik van alcohol onder jongeren te ontmoedigen. Bovendien zijn slijterijen in de grensstreken ontevreden over de hoge prijzen voor jenever en andere sterke drank. Zij zien hun klanten naar het goedkopere Duitsland en België vertrekken.

Hoogervorst bespreekt zijn plannen deze week met de Kamer. D66, CDA en de PvdA zijn dan van plan hem te vragen hoe effectief dit plan is.

Reageer op dit artikel