nieuws

Tweede man weg bij Marriott

Horeca

John W. Marriott III verlaat hotelgigant Marriott International. De tweede man van het bedrijf verlaat Marriott International in januari 2006. John W. Marriott wordt ceo van J.W.M. Family Enterprises, een klein hotelbedrijf.

Tweede man weg bij Marriott

Dat heeft Marriott International bekendgemaakt. John W. Marriott begon in 1976 bij Marriott International en bekleedde er diverse functies. Hij zorgde er voor dat Marriott met veertien hotelmerken één van de grootste hotelbedrijven van de wereld werd. In 2004 riep het gezaghebbende blad Business Travel News John W. Marriott uit tot één van de meest invloedrijke managers in de branche.

Volgens ceo J.W. Marriott junior is John W. Marriott van grote waarde geweest voor het hotelbedrijf. ‘Zijn grote talent is al ruim dertig jaar van geweldige waarde geweest voor ons bedrijf. Ik ben dan ook blij dat hij voor ons bedrijf behouden blijft’, aldus J.W. Marriott junior over John W. Marriott die bij zijn vertrek toetreedt als vice-president van de Raad van Toezicht van de hotelgigant.

J.W.M. Family Enterprises, waar John W. Marriott zich volledig op gaat richten, bezit momenteel tien hotels. Recent kocht het bedrijf een 351 kamers tellend hotel in Palm Beach Florida en een ruim vierhonderd kamers tellend hotel in Columbus Ohio. Hij richtte het bedrijf twaalf jaar geleden op.

Reageer op dit artikel