nieuws

Uitgaanscentrum voor gehandicapten

Horeca

Amsterdam krijgt een tijdelijk uitgaanscentrum voor ernstig meervoudig gehandicapten en dementerende ouderen. Op de locatie Amstelborgh/ Borchland zal De Belevenis verrijzen, een uitgaanscentrum dat van 26 oktober tot 7 november is geopend.

De Belevenis, een initiatief van Stichting AGO, is een volwaardige uitgaansgelegenheid voor mensen die zowel een verstandelijke als een lichamelijke beperking hebben en daardoor aangewezen zijn op intensieve begeleiding.

De Belevenis zal een plek zijn waar iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden een fantastische dag gaat beleven. Naast alle noodzakelijke aanpassingen en faciliteiten beschikt het centrum over verschillende themawerelden. Alle ruimtes en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen, proeven.

In De Belevenis zijn theatervoorstellingen te zien. Verder worden er massages geboden en worden de bezoekers culinair verwend. Het in contact komen met anderen is een van de belangrijke doelstellingen van dit project. Ruim 140 vrijwilligers zetten zich in om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Reageer op dit artikel